НОВИНИ

В Пловдив разработиха работна карта срещу опасните селфита

Превантивни мерки срещу опасните селфита разработват няколко институции в Пловдив. Областната дирекция на МВР съвместно с регионалното управление по образованието са разработили работна карта, както и програма, която насочва вниманието и на децата и на родителите как да се предпазят от опасната мода, наречена „Търсене на перфектния кадър".

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
16:46, 18.10.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Сигнали за опасни селфи снимки получават все по-често от полицията в Пловдив. Любителите на екстремните гледни точки за самозаснемане избират най-често влакови композиции, мостове, покриви на високи сгради, изоставени обекти и строежи. До края на следващия месец повечето места ще бъдат описани и сигнализирани от полицейските инспектори.

ст. инсп. Стоян Имандиев - „Охранителна полиция", ОД на МВР Пловдив: Със цел тези обекти да бъдат максимално обезопасени, да се ограничи достъпа до тях, евентуално да имат охрана при определени условия, която да ограничи инцидентите с деца, които се опитват да си направят опасни селфита.

Полицейски служители ще посетят всички професионални гимназии и средни училища в пловдивска област. Тинейджърите са групата, към която са насочени мерките в работната карта. Партньори на полицията в проекта ще бъдат учители, педагогически съветници и училищни психолози.

Димитър Ставрев - старши експерт, РУО - Пловдив: Съвместно с родителите трябва да разяснят на учениците, че много често тези харесвания са важни, не са реални, тъй като голяма част от тях са от непознати хора.

Само в Пловдивския регион през последните години има няколко случая на селфита, завършили с тежки последствия. При всички тях деца пострадаха от волтова дъга, след като се опитали да се снимат върху влакови композиции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подписаха меморандум за изграждане на бъдещата Индустриална зона в Благоевград
Подписаха меморандум за изграждане на бъдещата Индустриална зона в Благоевград
Верижна катастрофа в Шумен
Верижна катастрофа в Шумен