НОВИНИ

В първия от серията почивни дни: Натоварен трафик и засилен контрол по пътищата

В първия почивен ден от Великденските празници се очаква натоварено движение по магистралите и основните пътища. По данни на полицията, над 280 хиляди българи ще пътуват по време на четирите почивни дни по Великден. Затова и от полицията планират засилени проверки. Към този час особено интензивно е движението е в посока основните изходи от страната. По магистралите "Тракия" и "Хемус" има задръствания преди навлизане в отсечките, които се ремонтират.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
12:21, 26.04.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Около 30 000 българи се очаква да посрещнат Великденските празници в Гърция. А през ГКПП "Кулата" минава основния поток от автомобили, насочили се към южната ни съседка. От рано тази сутрин се образуваха колони от чакащи коли, дори и в момента има опашка от около 2-3 км.

От "Гранична полиция" казаха, че е направена необходимата организация и да се осъществява бързо пропускане на автомобилите. Разговаряно е и с представители на граничния пункт "Промахон" от гръцка страна, за да не се бавят преминаващите. Броят на граничните полицаи също е съобразен с празничните дни. Властите апелират хората преди да тръгнат на път да проверят дали са взели всички необходими документи със себе си.

;
инспектор Петър Соколов - "Пътна полиция": Има създадена съвместна организация между екипите на Пътна полиция и служителите на Пътна инфраструктура за регулирано координиране на движението и при необходимост тунела, както вчера беше постъпено на автомагистрала "Хемус" ще бъде отварян в посока Варна за движение в двете ленти, така че да не се получава задръстване от автомобилите, които напускат София.

По всички магистрали и основни пътища патрули на "Пътна полиция" следят за превишена скорост. От там отново апелират шофьорите да карат внимателно, със съобразена с пътните условия скорост и да не предприемат рискови маневри и изпреварвания, за да няма тежки катастрофи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отчитат ръст на цените на земеделската земя у нас за последната година
Отчитат ръст на цените на земеделската земя у нас за последната година
На Разпети петък миряните минават под Христовата плащеница
На Разпети петък миряните минават под Христовата плащеница