НОВИНИ

В Търговище започнаха честванията за рождението на Левски

В Търговище казаха „Нужен си ни и днес, Апостоле“ по повод 180-та годишнина от рождението на Васил Левски. Литературната композиция, изнесена от ученици от II СУ „Проф. Никола Маринов“, бе началото на честванията в областния град.

bnt avatar logo
от БТА
10:43, 18.07.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
търговище започнаха честванията рождението левски

18-и юли събра десетки граждани и гости в центъра на града, където в памет на делото на Левски се организира тържествено поклонение с поднасяне на венци и цветя пред барелефа на Апостола. На честването присъстваха кметът на Търговище Дарин Димитров, зам.-областният управител Стефан Иванов, председателят на Общинския съвет Хатидже Алиева, депутати от региона, представители на ръководството на Общината, общински съветници, представители на културни институции, училища и партии.

Състезание по „Лъвски скок“, различни дейности за по-малките деца и беседа на открито с краеведа Валентин Княжевич са част от проявите за децата и учениците, организирани от Центърът за подкрепа за личностното развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР - ОДК).

В отбелязването на годишнината в Търговище могат да се включат хора от различни възрасти. За по-големите в Славейковото училище - част от музейния комплекс, е изложена гостуваща изложба на Националния музей „В. Левски“ от Карлово. А вечерта в библиотека “П. Стъпов“ ще има „Вечер на Левски“ с представяне новата книга на писателя от Търговище Неда Антонова „Любовта и смъртта на Първия след Бога“. Романът е посветен на живота и делото на Васил Левски. В събитието ще участва издателят Румен Леонидов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Мирослав Ненков: Употребата на райски газ вреди сериозно на здравето
Д-р Мирослав Ненков: Употребата на "райски газ" вреди сериозно на здравето
Самолет излезе от пистата на летище Бургас
Самолет излезе от пистата на летище Бургас