НОВИНИ

Двама криминално проявени мъже ранени при престрелка във Велико Търново

Двама криминално проявени са тежко ранени след престрелка вчера вечерта в офис в центъра на Велико Търново. След подаване на сигнал на телефон 112 на място пристигат екипи на полицията, които намират двамапростреляни криминално проявени мъже - 45-годишният Айдън Юсеинов и 32-годишният Карамфил. Мъжете са настанени с огнестрелни рани във Великотърновската болница, като единият по-късно е транспортиран по спешност в столична клиника.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
16:32, 19.01.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Сигналът за престрелката е подаден от свидетели на инцидента малко след 23 часа снощи. Очевидци разказват, че изстрелите отекнали силно в съседно помещение в сградата, а преди това се чувал скандал и чупене на мебели.

свидетел: - А чуваха ли се изстрели и такива неща? - Да!

жена (живее в къщата до офиса): Не съм забелязала нещо, което да е..., защото в къщата има квартиранти и са малко са съмнителни.

Простреляните мъже са настанени в болница с огнестрелни рани в областта на корема и шията. Единият по-късно е откаран в столична болница. И двамата са криминално проявени, добре познати на полицията.

Димитър Машов - директор ОД на МВР-Велико Търново: "Незабавно района е отцепен. При огледа на местопроизшествието са намерени веществени доказателства. бяха установени евентуалните извършители на престъплението - две лица на 30 години, криминално проявени. Същите около 4 часа сутринта бяха задържани и към настоящия момент с полицейска мярка, задържане 24 часа."

По случая е образувано досъдебно производство. Полицията работи по 2 версии - обир или разчистване на стари сметки. Криминалисти припомнят, че Айдън Юсеинов участва за втори път в подобна престрелка. През 2009 година той беше прострелян в главата, корема и ръката, но оцелява по чудо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михаил Миков: Не са нужни промени в Конституцията
Михаил Миков: Не са нужни промени в Конституцията
Реформаторите обсъждат разширяване на блока и привличане на други десни формации
Реформаторите обсъждат разширяване на блока и привличане на други десни формации