Валери Симеонов: До месец ще се реши как ще се явяваме на еропейските избори

Коалицията на "Обединените патриоти" я има и за разпад е рано да се говори - това каза в студиото на "Още от деня" вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му, има едни такива странни процеси, които обществото не ги приема еднозначно. Нашата коалиция е свързана с участие в парламентарни избори и евентуално участие във властта. Имаме коалиционно споразумение, политическо споразумение и аз държа това споразумение да се спазва, уточни Симеонов.

от БНТ
18:43, 15.10.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Валери Симеонов, вицепремиер: На европейските избори догодина може да се явим отделно. Ние сме три партии с три отделни устава и с три различни програми, въпреки че имаме много общо, но сме три различни партии с три различни ръководства и аз държа на независимостта на тези партии. И няма да допусна, който и да било с менторски тон да ми казва какво да прави НФСБ и какво да не прави. До месец ще се вземе решение на национално ниво и след като се обсъди с ръководствата на трите партии и обсъдим кой какво разбира под съвместно явяване на изборите за Европейски парламент.

Коалицията на "Обединени патриоти" е направена за периода на действие на 44-тото Народно събрание и това управление. От там нататък всичко е въпрос на други споразумения, но няма такива още. Може и да се създаде такова споразумение, ако се разберем, допълни вицепремиерът.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Петя Аврамова: Няма да има забавяне при изграждането на тунел „Жлезница
Петя Аврамова: Няма да има забавяне при изграждането на тунел „Жлезница"
Чакащите белодробна трансплантация у нас са в безизходица
Чакащите белодробна трансплантация у нас са в безизходица