НОВИНИ

Валери Симеонов: ​Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм

Летният сезон с партита на открито официално беше открит на Южния плаж на Слънчев бряг. Няколко хиляди туристи присъстваха на DJ-партитата. Както се очакваше, проверки съпроводиха събитието. Точно в 2 часа след полунощ здравни инспектори, служители на НАП и полиция пристигнаха в района. Въпреки очакванията, вицепремиерът Валери Симеонов не беше с тях. Но по - късно в Поморие той съобщи, че снощните проверки отново са констатирали нарушения в три от големите дискотеки на Южния плаж. В морския град се проведе поредното работно съвещание с туристическия бизнес за проблемите пред летния сезон.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:33, 09.06.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в Поморие. Той добави, че в Слънчев бряг много хотелиери плащали неустойки, тъй като заради шума туристи прекратявали почивките си.

Според Валери Симеонов проверките за спазването на законите в морските ни курорти не трябва да се превръщат в телевизионно шоу и затова той снощи съзнателно не се е появил пред журналистите. Акцията на инспекторите обаче дала резултат.

Валери Симеонов - вицепремиер: Оказва се, че от 4 проверени заведения едното не работеше, останалите три са в нарушения и на трите са изготвени констативни протоколи. И трите са в нарушения, на едното даже е издадено разпореждане за незабавно спиране на звука и е спряно озвучаването до края на работното му време. Предстои втора проверка, при което ще бъде запечатано.

Според Валери Симеонов собствениците на тези дискотеки са ги заградили с цел да намалят звука, но така са нарушили закона, променяйки ги от открит в закрит тип. А разрешенията били дадени за преместваеми обекти от открит тип.

Валери Симеонов - вицепремиер: Вземайки мерки за ограничението на шума, те са направили друго нарушение, като са заградили площи, които нямат право да заграждат. Но даже и затворени, те са с озвучаване над нормите. И вътре, и вънка. И това е констатирано на място.

В понеделник Валери Симеонов ще сезира министерството на туризма, РДНСК-Бургас и Община Несебър за премахване на незаконните ограждения.

Според вицепремиера за тези заведения са били издадени разрешения за преместваеми обекти открит тип, а те на практика са големи постройки, които са в нарушение на Закона за устройство на територията и трябва да бъдат премахнати. Инспектори на ДНСК започват проверка на всички строителни книжа и разрешения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симона Халеп спечели първа титла от Големия шлем!
Симона Халеп спечели първа титла от Големия шлем!
​БСП започва обсъждане на партийната листа за евроизборите от есента
​БСП започва обсъждане на партийната листа за евроизборите от есента