НОВИНИ

Валери Жаблянов: Убеждават ни, че има здравна реформа...

Не може да се гледа на системата на здравеопазването през очите на управляващи и опозиции, коментира в "Още от деня" депутатът от "БСП - лява България" Валери Жаблянов. Националната здравна стратегия мина между другото преди един месец и получи доста сериозни критики, каза Жаблянов.

валери жаблянов убеждават здравна реформа
bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 17.02.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Според него тя взема предвид някои фактори, които съвкупно гледат на здравето на българина само като на функция на медицинските грижи.Как може да има система на здравеопазването, която да функционира в един мандат, попита Жаблянов.

Няма как да получаваме все по-ограничени и все по-лоши като качество здравни услуги, да харчим все по-голям обществен ресурс и да очакваме обществото да каже - да, здравната система работи и ние сме удовлетворени, каза Жаблянов.

Според него базата данни за здравната карта трябва да бъде динамична, тъй като населението мигрира в страната и трябва да има гъвкава система, която да разпределя ресурса.

В момента министърът се движи в една схема, накрая стигаме до окастрянето на пътеките, а на всичкото отгоре гражданите, като влезнат в болниците, си доплащат. И на това му казват система на здравеопазването, посочи Жаблянов.


Вижте целия разговор в "Още от деня".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блокадата на ГКПП Капитан Петко Войвода край Свиленград
Блокадата на ГКПП "Капитан Петко Войвода" край Свиленград
Превозвачите затварят от утре всички гранични пунктове с Гърция
Превозвачите затварят от утре всички гранични пунктове с Гърция