НОВИНИ

Валери Жаблянов: Приоритет за БСП е социалният стълб на Европа

Трябва да се организират редовно срещи между представители на Европейския парламент и националните парламенти, защото отделните нива на управление на ЕС – националното, регионалното и общоевропейското, трябва да имат по-сериозен контакт помежду си, каза в "Денят започва" заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от "БСП за България" Валери Жаблянов.

bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 22.11.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Като проблем за ЕС той изтъкна необходимостта да се реформира дълбоко и опасността да бъде разделен на богати и бедни държави. Според него речта на Антонио Таяни пред българските депутати е била в голяма степен обективна.

Валери Жаблянов, заместник-предс.на Народното събрание и народен представител от "БСП за България" : БСП има свои приоритети, които ги няма в правителствената програма. Това е т. нар. социален стълб на Европа, който в момента започва да се изгражда. Това е система от мерки и нормативни документи за повече социална сигурност, за европейските граждани – за пенсиите, социалните помощи, за това, че гражданите от бедните държави често пъти работят в други държави - членки на ЕС като граждани на трети страни, без социални осигуровки и медицинско обезпечаване. Всичко това е огромен проблем за Европа."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Чолаков пое поста председател на ВАС
Георги Чолаков пое поста председател на ВАС
Намериха откраднати вещи на Джон Ленън за над 3 млн. евро
Намериха откраднати вещи на Джон Ленън за над 3 млн. евро