Ваня Кастрева: Призовавам директора на СМГ Антони Стоянов да подаде оставка!

Началникът на Регионалното управление на образованието в гр. София д-р Ваня Кастрева призова директора на СМГ Антони Стоянов да подаде оставка във връзка с продължителните конфликти в елитното училище. Това съобщи Кастрева в специално интервю за БНТ. Според нея ако Стоянов не подаде оставка, разследване на РУО-София и МОН, вече е установило редица нарушения в работата на директора, които са повод той да бъде освободен от работа.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков Боряна Благоева
11:21, 24.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още

И тази сутрин пред Софийската математическа гимназия родители обявиха готовността си за протест пред училището, заради уволнената миналия месец учителка Петя Тодорова. Днес от Министерството на образованието се очаква да дадат окончателен отговор за това дали тя ще бъде възстановена на работа.

;

Петя Тодорова беше отстрана от директора на елитното училище Антони Стоянов, защото, по думите му, тя е уронила престижа на математическата гимназия като не е допуснала негови ученици до национален кръг от състезанието "Европейско кенгуру" като член на комисията. Родители и ученици от СМГ застанаха твърдо зад Петя Тодорова. Според тях тя е отличен професионалист, който трябва да остане на работа в гимназията. Междувременно директорът Стоянов не продължи договорите и на други учители, които изразяват несъгласие с подхода му на управление. В този момент Антони Стоянов е официално в отпуска, но според непотвърдена информация, втора нощ спи в училището, заключен в кабинета си с печата на гимназията и други документи. Потърсихме за коментар по темата Стоянов, но не го открихме.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Започнаха археологическите проучвания на римската крепост Сексагинта Приста
Започнаха археологическите проучвания на римската крепост Сексагинта Приста
Руският посланик в Судан бе открит мъртъв в басейна в дома си
Руският посланик в Судан бе открит мъртъв в басейна в дома си