НОВИНИ

Варненското училище "Захари Стоянов" ще има отворена библиотека

В Основно училище “Захари Стоянов” във Варна се проведе конкурс на тема “Училищната библиотека - аз, ти и ние”, в който се включиха много деца със свои проекти. В тях те представят визията си за това как трябва да изглежда една отворена училищна библиотека. Идеите на децата ще помогнат да бъде направен специален кът, където свободно ще могат да се взимат книги без предварително записване и без определен срок за връщането им.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова
17:00, 22.12.2017
7788
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Във фоайето, където са изложени купите от спортни постижения на учениците, ще бъде разположена новата библиотека.

Тодорка Колева - директор на ОУ ”Захари Стоянов” - Варна
”Тази идея възникна след една среща в регионалното управление на образованието, където аз бях уведомена, че сме включени по плана на РУО да модернизираме нашата библиотека и да я направим по-привлекателно място за нашите ученици.”

За да се превърне мястото в любимо за учениците, те сами ще дават предложения и идеи как да изглежда. Мирослава Йорданова и Дарина Воденичарова имат идеи как да бъде подредена новата библиотека.

Мирослава Йорданова
”Две големи секции с много книги, също така да има маса, около която да има столове, където да могат учениците да четат тези книги. Понеже там има едни мивки, които са неизползваеми, решихме да ги превърнем във фонтани.”
Дарина Воденичарова
“Какви книги трябва да има там? Всякакви, за абсолютно всички възрасти, за да е интересно на абсолютно всеки. От фантастиката до класиката, исторически”

Отворената библиотека ще се изгради по модел на училищни библиотеки в Норвегия и Дания. И педагози, и родители ще се включат в дарителска кампания за събиране нови книги. Подобни библиотеки ще има в още две варненски училища - гимназията по туризъм и училище “Пейо Яворов”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин нарече „агресивна“ новата стратегия за национална сигурност на САЩ
Путин нарече „агресивна“ новата стратегия за национална сигурност на САЩ
Задържаха учител от Казанлък за блудство с 13-годишна ученичка
Задържаха учител от Казанлък за блудство с 13-годишна ученичка