НОВИНИ

Сигнал от ловци в Съединение за нарушения при продажба на имот край града

Сигнал до Министерствата на земеделието, околната среда и водите и на културата са изпратили ловци от Съединение. В него те са поискали да се спре продажбата на бивша ловна хижа и терена под нея край село Церетелево. За недоволството на ловците от сдружение "Съединение" вече съобщихме през миналата година.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
14:30, 22.12.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Според подателите на сигнала са нарушени 4 закона при продажбата на имота, тъй като на терена има гора, извор и езеро. Oсвен това на мястото имало и археологически обект от национално значение:

Камен Шишманов: "И защо областният управител на град Пловдив, господин Здравко Димитров, не се е противопоставил на тези факти за защита на това национално богатство, за защита на обществения и държавен интерес?"

От Oбластната управа съобщиха, че представените пред медиите документи са само част от преписката, а ловците никога не са имали нищо общо с имота.

Здравко Димитров – областен управител: "Между мен и ловната дружинка и господин Шишманов стои законът, който закон аз съм длъжен да спазвам и именно по този начин опазвам закона. На някой може да не му е приятно, но това е факт."

От БНТ изпратихме писма до всички институции, сезирани от сдружението на ловците, и очакваме отговор от тях има ли нарушения на законите. И може ли имотът да се актува като публична държавна собственост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-успешното световно турне през 2017 г. е на Ролинг стоунс
Най-успешното световно турне през 2017 г. е на "Ролинг стоунс"
​Патриарх Неофит ще оглави богослуженията за Бъдни вечер и Рождество Христово​
​Патриарх Неофит ще оглави богослуженията за Бъдни вечер и Рождество Христово​