НОВИНИ

Ловци от Пловдивско на протест

Ловци от град Съединение отново се стягат за протести. Този път пред областната управа на Пловдив. Според тях областният управител Здравко Димитров е подпомогнал разрушаването на ловната им хижа и работи в личен интерес за придобиването на апетитен имот, ползван от ловците през последните 40 години.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
18:50, 03.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

След решение на Върховния касационен съд ловно-рибарското сдружение "Съединение" губи имота и сградата върху него е разрушена от общината. Според ловците действията са незаконни и тъй като земята е държавна собственост, решението е в ръцете на областния управител. Сега от сдружението искат от него да им разреши да строят наново и да придобият сградата за десет години.

Камен Шишманов
"Този имот е обслужвал 40 години дейностите, свързани с лова. Това не е направено да се направи губерния на някой областен управител и в тази губерния ние да бъдем, там, васали. Да се издигнат стени и ние да обикаляме като немили-недраги около този имот."

Областният управител е учуден от нападките и заяви, че действа само според буквата на закона. Според него ловците от „Съединение“ никога не са били свързани с имота.

Здравко Димитров – областен управител
"Такива несъстоятелни неща, които се пускат в публичното пространство и не само срещу мене, аз представлявам институцията, аз защитавам закона. Не е редно, дано някои си разберат грешкитем да се извинят и продължим по-нататък."

Утре ловците от сдружение „Съединение“ ще се събират за да решават какви действия да предприемат. Уговорена е и среща с областния управител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган пак недоволства от ЕС
Ердоган пак недоволства от ЕС
Опашки от ТИР-ове на Капитан Андреево-Капъкуле
Опашки от ТИР-ове на "Капитан Андреево"-"Капъкуле"