НОВИНИ

Опашки от ТИР-ове на "Капитан Андреево"-"Капъкуле"

Турски медии съобщиха, че опашката от тирове на Граничения пункт „Капъкуле" през последното денонощие е достигнала рекордните 25 км. Според тях, забавянето в пропускането на тировете на "Капитан Андреево" започнало в петък след се спецоперация и арестуване на служители по подозрение в корупция. Според турските медии пунктът изобщо спрял да приема тирове поради липса на персонал. От българските гранични власти заявиха, че работят на пълен капацитет, а опашката е 5 км, което е обичайно за началото на седмица.

bnt avatar logo
от Мария Ламбова
18:42, 03.10.2016
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

Шофьори разказаха, че колоната, която се е образувала на граничения пункт "Капъкуле" в рамките на 3 дни е достигнала почти до Одрин. Тези, които преминаха в България днес следобед са чакали повече от 60 часа.

На граничния пункт Капитан Андреево тази сутрин колоната от камиони бе около 3 километра като в следобедните часове достигна близо 5 км. Шофоьорите тук чакаха значително по-малко, но и това им създаваше проблеми.

За последните 24 часа на пункта са обработени повече от 1400 камина, съобщиха от Агенция Митници. От там и от Гранична полиция допълниха, че работят на пълен капацитет и нямат кадрови проблеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ловци от Пловдивско на протест
Ловци от Пловдивско на протест
Жители на Перущица с подписка за Ради Минчев
Жители на Перущица с подписка за Ради Минчев