НОВИНИ

Безплатни очни прегледи в Симитли

Лекари офталмолози от най-добрите болници в София прегледаха безплатно хора от Симитли и региона. Около 100 души с различни очни заболявания преминаха през мобилния кабинет. Кампанията ще продължи до края на месеца в 12 от по-малките градове и села в страната, а хората ще могат да се възползват безплатно от високотехнологичната апаратура.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
18:16, 03.10.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Със скромната си пенсия Радка Пандурска не може да си позволи да отиде на преглед в София. Разбрала за безплатната кампания и от рано сутринта дошла да се нареди пред мобилния кабинет.

Радка Пандурска
"Не виждам с дясното око и викам айде дано лекарите нещо да помогнат. За да се оперирам требват 1000 лева, а аз нямам. От 200 лева пенсия откъде да ги заделя тия пари?"
Д-р Анна Ганчева, офталмолог
"Касае се за благородна инициатива, която има за цел да направи достъпна мед помощ, най-вече офталмологичната помощ за пациенти от всички краища на страната."

За здравно неосигурените хора този преглед при специалист струва около 100 лева. След Симитли безплатни прегледи ще има в Якоруда и общините Разлог, Гърмен и Бобов дол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП: Премиерът призовава за мобилизация на ГЕРБ
БСП: Премиерът призовава за мобилизация на ГЕРБ
Демонстрации в Дрезден срещу Меркел
Демонстрации в Дрезден срещу Меркел