НОВИНИ

Варненци в защита на минералния басейн край морето

Жители на Варна ще протестират, ако достъпът им до басейна с минерална вода на крайбрежната алея бъде ограничен. Те не одобряват идеята там да бъде изграден Център за възстановителни процедури, хидротерапия и калолечение, защото таксата няма да е по джоба им. Сега варненци ползват басейна с минерална вода безплатно.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
11:12, 27.04.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Басейнът на Офицерския плаж във Варна не остава без посетители дори и през зимата заради лечебните свойства на топлата минерална вода.

Димчо Иванов: Притесненията ни са, че тук максимум до месец ще назначат търг за концесия и мисля, че точно този басейн няма да съществува. Просто ще вземат водата.

Басейнът е построен с дарения, но не е узаконен. Поддържа се от доброволци.

- От 1984 година го посещавам. Откакто пък го има това съоръжение по-приятно е, замества тези скъпите басейни.
Димчо Иванов: Тук посещават хора, които са много изстрадали и тук получават облекчение на болките си. Има хора, които с инсулт почти не можеха да се движат, сега самички всеки ден посещават басейна.

Фирмата, изготвила проекта за новия възстановителен център край морето, е обявила на сайта си, че има влязло в сила разрешение за строеж, издадено от Община Варна. От администрацията обаче отговориха, че засега разрешение има само за сондаж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Прекратиха печатането на банкнотата от 500 евро
​Прекратиха печатането на банкнотата от 500 евро
Жълт код за гръмотевични бури в половин България
Жълт код за гръмотевични бури в половин България