Варненци в защита на минералния басейн край морето

Жители на Варна ще протестират, ако достъпът им до басейна с минерална вода на крайбрежната алея бъде ограничен. Те не одобряват идеята там да бъде изграден Център за възстановителни процедури, хидротерапия и калолечение, защото таксата няма да е по джоба им. Сега варненци ползват басейна с минерална вода безплатно.

от Даниела Цекова
11:12, 27.04.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Басейнът на Офицерския плаж във Варна не остава без посетители дори и през зимата заради лечебните свойства на топлата минерална вода.

Димчо Иванов: Притесненията ни са, че тук максимум до месец ще назначат търг за концесия и мисля, че точно този басейн няма да съществува. Просто ще вземат водата.

Басейнът е построен с дарения, но не е узаконен. Поддържа се от доброволци.

- От 1984 година го посещавам. Откакто пък го има това съоръжение по-приятно е, замества тези скъпите басейни.
Димчо Иванов: Тук посещават хора, които са много изстрадали и тук получават облекчение на болките си. Има хора, които с инсулт почти не можеха да се движат, сега самички всеки ден посещават басейна.

Фирмата, изготвила проекта за новия възстановителен център край морето, е обявила на сайта си, че има влязло в сила разрешение за строеж, издадено от Община Варна. От администрацията обаче отговориха, че засега разрешение има само за сондаж.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​Прекратиха печатането на банкнотата от 500 евро
​Прекратиха печатането на банкнотата от 500 евро
Жълт код за гръмотевични бури в половин България
Жълт код за гръмотевични бури в половин България