Венцислав Стефанов: Целият Изпълком подаде оставка, защото е избран от Михайлов

Днес е решаващ ден за българския футбол след двойното му компрометиране по време на двубоя между България и Англия - тежка загуба и етичен скандал, излязъл извън пределите на страната. Затова изпълнителният комитет на БФС се събра на извънредно заседание. Знаете, оставката на председателя Боби Михайлов беше поискана от премиера Борисов и скоро след това подадена.Вижте повече във видеото.

от БНТ
19:10, 18.10.2019
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
Венцислав Стефанов - член на ИК на БФС: Целият Изпълком подаде оставка, защото е този, който Боби Михайлов е предложил и е избран на конгреса. В момента решихме Михаил Касабов да остане като първи вицепрезидент в оставка и да насрочи следващ
Изпълком, в който ще се реши кой ще бъде новият треньор на Националния отбор и кога ще бъде насрочен новият конгрес на БФС. Конгрес при всички случаи ще има. Кога, това зависи от юридически изисквания, но не мога да ви кажа след колко време. В рамките на близките месеци. Да може спокойно да минат следващите мачове, да се подготви отбора за последните мачове от тази квалификация и дай Боже да се направи една хубава, нормална подготовка за следващия конгрес, който дано да е за доброто за българския футбол.


Венцислав Стефанов - член на ИК на БФС: Премиерът каза, че ако продължава Боби Михайлов президент на БФС, държавата ще се оттегля от това да помага на спорта, Борислав Михайлов подаде оставка и дай Боже сега наистина държавата да прави повече неща за футбола, за децата, за подрастващите.
;

Коментар по темата в студиото на "Още от деня" даде и спортният журналист Георги Филипов.

Георги Филипов - спортен журналист: Според мен имаше елементи на преврат с външна намеса, защото всичко, което се случи от самия мач и от последващите поискана оставка, и подадена оставка и то трябва да направим едно уточнение, Борислав Михайлов каза една неистина, че единственото му решение в онзи момент е било да подаде оставка в 15.30 ч., според мен не е вярно, сутринта е имало съвсем различно решение. Според мен беше принуден под една или друга форма.

Повече от разговора чуйте във видеото.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Жена хвана полицай да краде в дома й
Жена хвана полицай да краде в дома й
Тайните на Античността разкрива Националният исторически музей
Тайните на Античността разкрива Националният исторически музей