САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Всички членове на Изпълкома на БФС подадоха оставки

Всички членове на Изпълкома на БФС и селекционерът на националния отбор Красимир Балъков подадоха оставки. Въпреки сериозния трус в управлението на българския футбол, Борислав Михайлов обяви, че не вижда вина за това, че футболът у нас е слаб.

от Стефан Георгиев
17:57, 18.10.2019
Чете се за: 01:06 мин.
У нас
Борислав Михайлов: Най-голяма грешка сега трудно мога да ви кажа. За 14 години може би съм бил прекалено добър. Всеки човек си има право на личен акт, когато искаш, си подаваш оставката. Когато имаш дупе, си подаваш оставката. Аз знам, че не съм много обичан в България, но това не е толкова важно. А би трябвало да е точно обратното за това, което съм направил. В България никой не харесва успелите хора. А аз съм доста успял човек. Темата за уговорени мачове се преекспонира в нашето общество от 15 години. Според мене в България няма никакво черно тото.

Михаил Касабов пък няма намерение да оглавява централата.

Михаил Касабов, и. д. президент на БФС: Днес е един неприятен ден за мене, казвам ви го направо. Аз категорично заявявам, че на следващия конгрес няма да се кандидатирам за президент.

В решението на хората от БФС не може да се съзре държавна намеса.

Атанас Фурнаджиев: За мене намеса няма, защото това, че е поискана оставка, не означава, че трябва да бъде дадена.
Йордан Лечков: Футболът, няма какво да се заблуждаваме, е отражение на това, което се случва в държавата.

Борислав Михайлов изнесе и данни, според които за 14-те години на неговия мандат всичко в централата в организационен и финансов план е вървяло в правилната посока, а позиците на България пред УЕФА са е подобрили значително.

Стана ясно, че селекционерът Красимир Балъков също няма да продължи начело на националния ни тим.

Красимир Балъков: Не оставям момчетата и не бягам от отговорност, казах го и пред Изпълкома. Но ако те преценят, че аз съм проблемът на българския футбол, няма и минута да се замисля, ще си подам оставката.
Йордан Лечков: Опитахме се да бъдем търпеливи, дадохме възможност, но наистина, за голямо съжаление, резултатите липсват. Не само резултатите като голове, но и като начин на игра, мотивация, желание, ако щете.

Дългата футболна седмица приключи, а с нея е на път да си отиде и една епоха.

Борислав Михайлов: Благодаря на всички, живи и здрави да сте, за мене беше чест 14 години да работим заедно.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Още задържани фенове след мача България-Англия
Още задържани фенове след мача България-Англия
Съдът обяви мини Бобов дол в несъстоятелност
Съдът обяви мини "Бобов дол" в несъстоятелност