НОВИНИ

Веселин Марешки: Прокуратурата няма никакви доказателства, че съм виновен

"Пет години са ме разследвали, разпитали са стотици свидетели и прокуратурата казва, че няма никакви доказателства, че аз съм виновен. На база на същите доказателства се оказва, че има съмнения и щели отново да разпитват стотици свидетели. Това каза в студиото на "Денят започва" лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки, срещу когото се очаква днес специализираното звено "Антикорупция" да повдигне обвинение. Целия разговор вижте във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 13.07.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас
Веселин Марешки, лидер на партия "Воля": Разиграват театри пред хората, за да се опитат да направят мен и нашата парламентарна група послушни пуделчета, каквито има и в този парламент. Най-лошото е, че по този начин те възпитават всички следващи - ако си послушен, играеш в играта, крадеш от пътища, от НДК, саниране, тогава нямаш никакви проблеми с никого. Обаче, ако си непослушен, ставаш неудобен.

Той заяви още, че според него правителството ще падне от власт, ако не започне да се бори с борбата с нелегалната търговия.

Относно обвиненията за лекарствата той каза, че няма проблем с конкурентите, а те с него:

Веселин Марешки: "Моите конкуренти са използвали по същия начин лобита за правене на закони срещу Марешки. Аз съм единственият бизнесмен с толкова закони срещу моя бизнес. Имаме идеи в контрабандата с горивата. Няма какво да гледаме в парламента, няма внесени законопроекти. Това е трети мандат на Борисов, той е най-опитният и трябва да е с летящ старт.
;

Относно падането на депутатските имунитети той определи като спекулациите твърденията, че това има нещо общо с неговия имунитет.

По темата за казусите с НДК и изтребителите Марешки сподели следното:

Веселин Марешки: Не знам до къде са стигнали дебатите, но винаги става дума за пари. Оказва се, че в България политиката е само бизнес. Кой ще вземе комисионните от санирането, НДК.

В края на разговора лидерът на "Воля" сподели, че усеща все повече напрежение сред хората и в парламента, като добави, че все повече намирисва на предсрочни избори. "Много остро ще поставим въпроса на правителството през септември. Или правителството започва активна работа, или свършва този цирк." завърши Марешки.

В края на разговора той изрази надежда, че хората ще продължат да вярват, че партията му работи само в интерес на хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Чешка туристка се е удавила на Слънчев бряг, издирват и 11-годишно момиченце
​Чешка туристка се е удавила на Слънчев бряг, издирват и 11-годишно момиченце
БНТ изненада рожденик в екипа си - водещия на Денят започва Иво Никодимов
БНТ изненада рожденик в екипа си - водещия на "Денят започва" Иво Никодимов