НОВИНИ

Виртуални приемни за сигнали по Черноморието

По Черноморието вече работят виртуални приемни за сигнали до Комисията за защита на потребителите. Това са телефонни кабини, на които е поставено логото на комисията. Залепени са и стикери с номера на телефона за връзка с експертите.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
21:10, 12.07.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

За виртуални приемни са избрани телефонни кабини, разположени в близост до плажовете, на първа линия и в търговските части на курортните комплекси. Обаждането на посочения телефонен номер до Комисията за защита на потребителите е напълно безплатно.

Димитър Маргаритов – председател на Комисията за защита на потребителите
“И те ще могат да се свързват с най-близкия офис до мястото, от което се обаждат, и съответно да се получи бърза реакция от наша страна с изпращането на екипи. В момента в по-големите курорти и в по-малките населени места, където има повече туристи, нашите екипи извършват регулярни проверки."

Във виртуалните приемни почиващите по Черноморието могат не само да подават сигнали за нарушения, но и да бъдат консултирани за различни туристически услуги.

Димитър Маргаритов – председател на Комисията за защита на потребителите
“Ако решат да отидат в някои от нашите офиси, могат да получат информационни материали за това как да реагират в най-често срещаните ситуации, в които и ние сме получавали жалби и сигнали за различен тип нарушения от страна на търговците.”

Повечето от туристите и работещите в курортните комплекси не знаеха за новата услуга, одобряват инициативата на Комисията за защита на потребителите, но смятат, че от стикерите не става ясно какви са функциите на виртуалните приемни.

“Бих звъннала определено, неиздаване на касови бележки, измами, дефектни стоки и така нататък, но табелката нищо не говори. Хубаво е да има, но да е направена по-ясно, по-разбираемо.”

“Вярно е, че не е най-доброто позициониране, когато е там на телефона, може да е на някое по-открито място, но не знам кой го обгрижва този телефон.”

Вече има и подадени сигнали. Най-често те са за дублиране на резервации или за непредоставени услуги, които са им били предварително обещани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейският съюз иска да привлече Западните Балкани, въпреки проблемите си
Европейският съюз иска да привлече Западните Балкани, въпреки проблемите си
Тази вечер Четвърта власт се завръща в ефира на БНТ1
Тази вечер "Четвърта власт" се завръща в ефира на БНТ1