НОВИНИ

Веселин Марешки отказа да си даде имунитета

Главният прокурор поиска имунитета на 3-ма депутати. Лидерът на "Воля" Веселин Марешки настоя парламентарна комисия да разгледа неговия случай, който е заради разследване по дело за изнудване за 5 хиляди лева. Ако комисията реши, че има доказателства за вината му, тогава той ще се откаже от имунитета си.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:36, 27.04.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Веселин Марешки - председател на Воля - Смятам, че сред вас няма такива, които си мислят, че мога да изнудвам някой за 5 хиляди лева. Въобще не мога да изнудвам никой, но още по-нелепа е сумата от 5 хиляди лева и това да се върти в пространството и да се повтаря. Ще искаме съставянето на такава комисия и нека всички вие, комисията, избраниците, свободни граждани да дойдат и да решат съдбата на Веселин Марешки, пък аз ще си търся правата след това, за тези, които ми скалъпиха целия този нелеп процес.

Делян Добрев от ГЕРБ потвърди, че сам се отказва от имунитета си, поискан заради разследване по делото "Белене".

Делян Добрев - ГЕРБ: Надявам се прокуратурата по най-бързия възможен начин или да прекрати разследването, или да внесе обвинение в съда, за да мога да докажа своята невинност.

Светла Бъчварова от БСП също сама се отказва от депутатската си защита. Искането срещу нея е за сключване на неизгодни сделки като председател на Селскостопанската академия.

БНТ: Ще се откажете ли от имунитета си?
Светла Бъчварова - БСП: Да, трябва да приключи това нещо, което е започнало от миналия парламент и колкото по-бързо, толкова по-добре.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивските съветници отказаха близо 21% акции в Международен Панаир Пловдив
Пловдивските съветници отказаха близо 21% акции в Международен Панаир Пловдив
Прокуратурата обжалва цената на парното
Прокуратурата обжалва цената на парното