​Високотехнологична, подземна наркооранжерия разкриха в София

Високотехнологична, подземна наркооранжерия разкриха служители на ГДНП и жандармерията при спецоперация в София.

от БНТ
16:51, 07.03.2019
24651
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Специализираната полицейска операция на сектор „Наркотици“ в ГДНП и Специализирани полицейски сили на Дирекция „Жандармерия“ е проведена на 6 март в София.

В хода на действията е разкрита високотехнологична, подземна оранжерия за отглеждане на марихуана. Установени са двама мъже, на 35 и на 38 години, и 63-годишна жена - собственици на имота, под който е било изградено съоръжението.

До подземната оранжерия се достига през 40-метров тунел, с размери 45 на 45 см, прокаран под имота на тримата. Там е била направена и връзка с обществените водопроводна и електропреносна система, ползвани за отглеждане на растенията.

В оранжерията са открити: над 324 растения в саксии; сушилня с няколко рафта, на които са били оставени за сушене глави канабис; множество чували с тор; везни. Помещението било оборудвано с осветление и други високотехнологични приспособления за отглеждане на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство в Трето РУ – СДВР, работата продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

На двамата мъже са наложени мерки „парична гаранция“, като на 35-годишния е повдигнато обвинение по чл. 354 а.

;
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Продават на търг новооткрита картина на Караваджо
Продават на търг новооткрита картина на Караваджо
Виктор Орбан призова за хладен разум преди изборите
Виктор Орбан призова за "хладен разум" преди изборите