НОВИНИ

ВКС не даде ход на делото за катастрофата край Лесидрен

ВКС не можа да даде ход на делото за катастрофата край село Лесидрен. Оказа се, че адвокат Марин Марковски, който скоро е поел защитата на Филип Михайлов, е с хипертонична криза. Съдът задължи Марковски да представи медицински документи, с които да оправдае отсъствието си и насрочи следващо заседание за 16 март.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
10:14, 02.03.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Преди началото на заседанието роднини, съученици и учители на загиналите Марино Цветанов и Велислава Цанова протестираха пред Съдебната палата.Те смятат, че наказанието от 5 години наложено на Филип Михайлов от Великотърновския апелативен съд е недостатъчно. Според протестиращите вече е време обществото да обърне внимание на безнаказаността по българските пътища.

Окръжният съд в Ловеч призна за виновен 28-годишния Филип Михайлов за това, че на 11 август 2015 г. на пътя от село Лесидрен към Троян, е минал със скорост повече от 122 км/ч и е убил по непредпазливост 16-годишните младежи. По време на делото стана ясно, че шофьорът-убиец е знаел, че децата са там, но въпреки това е минал с висока скорост покрай тях. Великотърновският съд обаче намали присъдата от 8 на 5 години затвор за шофьора-убиец.

Людмила Величкова, учителка на Марино: Ние се възмущаваме от това, че безнаказано се случват какви ли не абсурдни неща по нашите пътища. Тази безнаказаност е толкова потресаваща и плашеща, защото всеки ден може да е някой от нас или наше дете и наш близък. И това просто става много голям бич за нашето общество. Това е първото, срещу което протестираме - безнаказаността на шофьорите и безотговорността им. И второто - че нашето момче го няма.
адвокат Дора Лялева: Застава с гордо вдигната глава и заявява - аз не зная за какво съм осъден. Тази наглост не заслужава наказание в подобен размер, какъвто му е наложен от Великотърновския апелативен съд, а именно 5 години лишаване от свобода. Този човек не изразява съжаление, този човек ние виждаме, че няма как да се поправи от този размер на наказание, който му е определен от Великотърновския апелативен съд.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще намалее ли корупцията с по-строгите правила за шофьорските изпити?
Ще намалее ли корупцията с по-строгите правила за шофьорските изпити?
Хотелите в Сандански препълнени за предстоящите празнични дни
Хотелите в Сандански препълнени за предстоящите празнични дни