НОВИНИ

Владимир Клисуров е новият районен кмет на "Младост"

Столичният общински съвет одобри Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост". Това беше и декларираното от Десислава Иванчева желание. Самият Клисуров предложи поста да бъде зает от арх. Румен Русев, но законът не позволява това да се случи, защото новият кмет трябва да бъде посочен от предходния.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:51, 26.04.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Само с един въздържал се общинският съвет одобри Владимир Клисуров за временен кмет на "Младост". Той не искаше да заеме поста, но се съобрази с решението. Според него по-подходящ е другия заместник на Десислава Иванчев - арх. Румен Русев.

Владимир Клисуров, районен кмет на "Младост": Основните проблеми са строителни документации, в които аз със сигурност не съм компетентен, колегата е с дългогодишен стаж и е много по-компетентен.

Именно архитект Русев беше посочен от Десислава Иванчева като човека, който не бива да се доближава до управлението на района. Той няма обяснение за думите ѝ, но обеща, че ще помага на новия кмет и заедно ще се опитат да сложат ред в администрацията на "Младост". Над 200 са забавените досега преписки.

Арх. Румен Русев, зам.-районен кмет на "Младост": Бяхме написали една заповед, с която те да бъдат насочвани към мене, но тя така и не беше подписана от нея.

По думите на главния архитект Здравко Здравков, най-често забавянията са били за изработени подробни устройствени планове, за влизане в сила на разрешенията за строеж и незаверяване на плановете за безопасност.

Здравко Здравков, главен архитект на Столичната община: Разрешенията за строеж, които не са обявени от справката от миналата седмица са 13, градоустройствените преписки са над 10.

Преписката на фирма "Валкин", от която тръгна сигнала за корупция е сред забавените. При кмета на София също са постъпвали такива жалби.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: На едно или две заседания съветниците канеха кмета на район "Младост", за да коментира тези казуси, защото хората се обръщаха към нас.

И двамата заместници на Десислава Иванчева одобряват политиката ѝ във връзка с исканите от строителите дарения за детски площадки и училища в район "Младост", това било правено по законен начин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Протестите на опозицията в Армения продължават
​Протестите на опозицията в Армения продължават
Данаил Кирилов, ГЕРБ: Операцията по задържане на Десислава Иванчева е успешна
Данаил Кирилов, ГЕРБ: Операцията по задържане на Десислава Иванчева е успешна