НОВИНИ

Евакуирани пътници при пожар във влака Бургас - София тази нощ

Около 60 души - пътници и служители на БДЖ, са евакуирани при пожар във влака Бургас - София тази нощ. Няма пострадали. От полицията съобщиха, че причината за пожара е технически проблем.

bnt avatar logo
от БТА
09:29, 14.04.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Около 23.07 ч. на 13 април в участъка между гарите Айтос и Черноград локомотивната бригада на бързия влак 8626 забелязва искри под локомотива, съобщават от БДЖ. От пресцентъра на ОД на МВР информират, че по време на движението на влака е бил усетен мирис на изгорял проводник, като 41-годишният машинист и 25-годишният помощник машинист са забелязали, че локомотивът гори в долната си част.

Огънят е пламнал близо до железопътен прелез до село Карагеоргиево, информират от МВР. Композицията е била от две машини и шест вагона. Едната машина не е работила, а двата вагона в края на влака били спални.
Машинистите са спрели аварийно влака, започнали са да гасят пожара, като междувременно са подали сигнал до Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива, информират от БДЖ.

По първоначални данни огънят е предизвикан от авария на подкошови хоризонтални вентилатори на машината, които дали късо съединение, съобщиха от МВР. Огънят е потушен от два противопожарни екипа от Айтос и един от Бургас. Пътниците са транспортирани с автобуси от мястото на инцидента.

Движението на влаковете в участъка между гарите Айтос и Черноград в момента се осъществява само по единия железен път, като това не води до нарушаване на редовния график за движение на влаковете, информират от БДЖ. От там съобщават още, че за изясняване на причините за възникналото запалване в локомотива е назначена специализирана комисия за разследване, която ще извърши оглед на място на подвижния състав.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнато е обвинение на един от тримата арестувани за убийството на Александра
Повдигнато е обвинение на един от тримата арестувани за убийството на Александра
12 задържани след протестите в Скопие
12 задържани след протестите в Скопие