НОВИНИ

ТИР с безалкохолни напитки се преобърна на магистрала "Тракия"

Тежкотоварен автомобил е катастрофира на автомагистрала "Тракия" край Пловдив рано тази сутрин. Ремаркето е блокирало и трите платна на магистралата в посока Бургас. Товарът от 40 тона безалкохолни напитки е разпилян на пътя и в крайпътната канавка до бензиностанция. Движението се отклонява на 119 километър през града.

bnt avatar logo
от БТА
09:42, 05.12.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Сигнал за инцидента е подаден към 6:00 часа. По първоначални данни, тежкотоварният автомобил се е блъснал в мантинела и е затворил напречно пътното платно. ТИР-ът е пътувал в колона с още два влекача с ремаркета. Шофьорът на третия ТИР видял, че колегата му отпред се движи на зиг-заг.

Тежкотоварният камион се преобърнал на една страна. В болница за преглед е откаран 53-годишният водач от София. Слязъл е сам от камиона, казаха свидетели и бил във видимо добро здравословно състояние. До приключване на огледа движението се отклонява в района на километри 119 и 121.

Товарът на катастрофиралия ТИР е застрахован, но ще бъде бракуван, съобщиха от фирмата превозвач.

Стефан Гълъбов - представител на фирмата-превозвач: Три камиона са се движили в купаж, единият изгубва контрол над движението и преобръща, не знаме по какви причини.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в хотел в Пакистан отне живота на 11 души
Пожар в хотел в Пакистан отне живота на 11 души
Манюел Валс влиза в президентската надпревара на Франция
Манюел Валс влиза в президентската надпревара на Франция