НОВИНИ

"Вълшебен ден: Малките репортери при дядо Коледа в Лапландия"

"Вълшебен ден - Малките репортери при дядо Коледа в Лапландия" е специалният коледен подарък на Дирекция "Информация" за вас, нашите зрители - малки и пораснали вече деца, които вярват в чудесата и доброто. За срещата с дядо Коледа и за пътешествието на малките репортери в Страната на чудесата Лапландия, където елените могат да летят и където живеят елфи разказва документалният филм, който подготвихме. Водещи и репортери от "По света и у нас" с радост озвучиха дублажа, ще чуете добре познати, любими гласове.Честита Коледа !

bnt avatar logo
от БНТ
12:57, 25.12.2016
Чете се за: 01:19 мин.
У нас

Четири български деца се отправиха преди месец за столицата на Лапландия – Рованиеми, за да се срещнат лично с Дядо Коледа. Това са малките репортери на БНТ – Ирина (10 г.), Ина (12 г.) и Светльо (12 г.) и нашата представителка в Детската Евровизия 2016 Лидия Ганева. Добрият старец ги посрещна в дома си, а най-младите журналисти на обществената медия му зададоха любопитни въпроси, каквито биха хрумнали само на едно дете.

Под напора на въпроси, родени от детското любопитство, Дядо Коледа показа завидно настроение. От разговора ще научим на колко години е той, как си почива в свободното време, има ли профил във Facebook, Instagram или musical.ly, каква скорост развива еленът Рудолф, как успява за една нощ да обиколи целия свят, има ли братя и сестри и съществува ли Баба Коледа.

Талантливата Лидия Ганева представи своя „Вълшебен ден“ в английската версия на песента, но беше подготвила и друга музикална изненада, с която го зарадва. Заразен от доброто настроение на малките репортери, Дядо Коледа също пропя, въпреки забраната на елфите да прави това. Дори проговори на български език, с помощта на децата. А за да получи подарък от България, трябваше да отговори на въпроса дали е слушал през изминалата година.

Филмът разказва защо Дядо Коледа е избрал да живее в Лапландия и показва красотата на тази далечна и мистична северна област във Финландия. По време на приказното пътешествие малките репортери търсиха още елена Рудолф и горските елфи. В неделя зрителите на БНТ1 ще видят дали успяха да ги намерят.

По време на снимките на документалния филм за вярата в чудесата и доброто любопитните репортери бяха придружени от продуцента и водещ на „По света и у нас“ Геновева Радева, журналистката Диана Тодорова и оператора Недялко Данов.

Обичани лица от обществената медия също участват във филма със своите гласове. Това са водещите на „По света и у нас“ Аделина Радева, Радина Червенова, Геновева Радева, Спас Кьосев (озвучава Дядо Коледа), Георги Любенов, продуцентът Весела Смилец и репортерката Пенка Ангелова.

Филмовият проект се осъществява с любезното съдействие на Visit Rovaniemi – the Official Hometown of Santa Claus и финансовата подкрепа на верига хипермаркети „Технополис“, „Пътища Пловдив“ АД, Кулинарна Академия HRC, фирма „Градус“, „Петрол“ АД, „Амер Спортс България“ ЕООД и издателски къщи „Анубис“ и „Булвест 2000“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не са намерени оцелели от катастрофата с руския военен самолет
Не са намерени оцелели от катастрофата с руския военен самолет
Пенсионер от Вършец дари спестяванията си на болни деца
Пенсионер от Вършец дари спестяванията си на болни деца