НОВИНИ

Вместо цветя за 15 септември - помощ за пострадалите от пожара край Кресна

Преподаватели от училището в Кресна призоват родителите вместо да купуват цветя за 15-ти септември, да дарят отделените за букети средства в помощ на хората, които пострадаха при пожара над Креснеското дефиле. В средно училище "Паисий Хилендарски" ще бъда поставена кутия, в която всеки може да направи дарение.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
17:40, 12.09.2017
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Около 350 деца са записани през новата учебна година, в най-голямото училище в община Кресна. Дни преди 15 септември, учителите решиха, да се откажат от букетите, които по традиция получават от всички ученици.

Мая Митова, учител по български език и литература: Всеки колега е поласкан, когато получи цвете, но едно цвете има живот няколко дни и какво е пред живота на няколко бедстващи човека. Има хора, които са без покрив в момента, а идва есента, има хора, които не могат да нахранят животните си.
Ирина Лисичкова, учител по руски език: По-големите момчета по принцип се притесняват да подаряват цветя, но за такова нещо аз съм сигурна, че те всички ще дадат някаква сума за да подпомогнат хората.

Преподавателите казаха, че са готови да помогнат на хората останали без дом в най-опустошителния пожар в страната през последните 15 години и с други инициативи.

Ирина Лисичкова, учител по руски език: Най вече с труд можем да помогнем, защото всеки, дори един член от семейство да се включи за нещо, за строителство, дори да се пренесе нещо, защото нещата които се събират трябва да се доставят там, всичко е помощ.

Седмица след старта на Националната кампания за възстановяване на щетите от пожара, по сметката са постъпили близо 11 500 лева. От кметството в Кресна казаха,че са получени достатъчно дрехи, обувки, спално бельо и одеяла за пострадалите при пожара жители на селата Стара Кресна и Ощава. Сега са нужни парични дарения за възстановяване на домовете и имуществото на хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седмица на пожарната безопасност в Пловдив
Седмица на пожарната безопасност в Пловдив
Полицейски синдикати и МВР не постигнаха консенсус за заплатите
Полицейски синдикати и МВР не постигнаха консенсус за заплатите