НОВИНИ

Внасят предложение за временна забрана за тирове по улиците на Силистра

Общински съветници от Силистра внасят предложение за временна забрана за движение на тирове по ключови улици в града. Ограничението ще бъде в сила до пускането в експлоатация на изградения преди години фериботен комплекс.

bnt avatar logo
от БНТ
22:57, 20.02.2020
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Действията на съветниците са предизвикани от масовия протест срещу тежките камиони в неделя. Целта на крайната мярка е да ускори преговорите с румънска страна да обърне внимание на апелите на силистренци за пускане на ферибота.

Очаква се предложението да бъде гласувано в края на месеца.

Д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет Силистра: С всяка изминала година недоволството и протестите се увеличават и това говори, че ние трябва да обърнем на хората внимание. При направени разговори с различните институции стигнахме до извода, че тук сме абсолютно представители на хората, които са и ние вземаме решение и го изпращаме по компетентност и го изпращаме те да си направят реорганизация на движението.
Д-р Недко Белев: Мисля, че нещата отиват на приключване с тировете в града, а отговорните шапки - четири министерства ще решат през къде да минава и къде да се насочи потока.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 нови предмета в иновативните училища в страната
20 нови предмета в иновативните училища в страната
Имало ли е насилие над 3-годишното дете от Димитровград?
Имало ли е насилие над 3-годишното дете от Димитровград?