НОВИНИ

Военният министър Каракачанов посети 68-ма бригада "Специални сили" в Пловдив

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната ген.-лейтенант Пламен Атанасов посетиха 68-ма бригада "Специални сили" в Пловдив. Те наблюдаваха демонстрация на занятия от ежедневната бойна подготовка на формирования от Силите за специални операции и се запознаха с учебно-материалната база.

bnt avatar logo
от БТА
14:18, 16.05.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
военният министър каракачанов посети бригада специални сили пловдив

Проблемите с оборудването и заплащането могат да бъдат решени само по един начин - като се отделят необходимите средства, каза в отговор на журналистически въпрос Каракачанов. Той уточни, че неслучайно обиколката си във военните формирования започва именно от 68-ма бригада - частта, на която може да се наложи да действа и при други обстоятелства.

Видях, че момчетата са добре натренирани, морално мотивирани и за мен ще бъде удоволствие да ги видя в условията на реално учение, каза още военният министър. Относно заплащането той уточни, че е необходимо на първо място разбиране в българското общество, защото има и други сектори, където парите не достигат. Трябва да се разбере, каза още Каракачанов, че армията не е институция само за паради на 6 май, тя трябва да защитава териториалната цялост и суверенитета на България и живота на българските граждани.

;

С уговорката за лично негово мнение, той каза, че за да отговаря на рисковете на професията, един редник трябва да получава поне 1000 лева вместо сегашните 608 лева. С колко ще може да се увеличи обаче възнаграждението, според министъра, ще стане ясно, когато започне подготовката на бюджета за следващата година. Ще се целим в максимума, добави той.

Каракачанов каза, че отпуснатите от предишния кабинет "Борисов" 3 000 000 лева за ремонт на базите на бригадата в Пловдив и на полигона в Црънча не са били усвоени, но ще бъдат осигурени отново. Запитан за новия многоцелеви изтребител, Красимир Каракачанов отговори, че най-напред ще се запознаят с трите оферти, след което ще ги обсъдят в МС. Става въпрос за една огромна сума и не трябва да се бърза, каза министърът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН набеляза мерки срещу агресията в училище
МОН набеляза мерки срещу агресията в училище
Това не е политически конкурс
Това не е политически конкурс