Завърши международното военно учение "Platinium Lion-2019"

Бойни машини на пехотата, усилени с авиация, щурмови и транспортни хеликоптери, танкове и минохвъргачки се включиха в 10-дневното многонационално военно учение "Platinium Lion-2019", което се проведе на полигона Ново село. То е част от съвместната програма за обучение на европейското командване на Съединените щати.

Николай Минков
от Николай Минков
20:31, 18.07.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Над 600 военнослужещи от 7 държави участваха в тазгодишното издание на "Platinium Lion-2019" на Ново село.

Според сценария паравоенни формирования са пресекли защитаваната от международната коалиция граница. За да отблъснат агресора, първи пристигат командоси с вертолети Блек хоук.

В боя да се включат бойни машини на пехотата и минохвъргачки.

Противникът успява да завземе селище до граничната зона и да се укрепи. Морската пехота на САЩ и съюзните сили блокират агресора. Започва прочистване сграда, по сграда.

Капитан Ерхан Сюлейман, командир на многонационална рота: Най - специфичното по време на това учение беше използването на системата "дайтс", която отчита всеки един изстрел кога всеки един военнослужещ е поразен.Това повишава динамиката на самото занятие.

Командването издава заповед за контранастъпление.

"Танк Т-72 - Урал", най-мощното верижно бойно средство в сухопътните сили, взе участие в днешната операция по отблъскване на противника отвъд демаркационната линия.

Асистираха му американски танкове "Абрамс".

Щурмови вертолет Ми24 осигури огневата подкрепа по въздуха. Противникът е отблъснат.

Бригаден генерал Валери Цолово, зам.-командир на Сухопътните войски: Тазгодишната подготовка съвместна подготовка Platinium Lion постигна целите си по отношение на различни видове бойни действия - отбрана настъпление, градска среда и извършване на маньовър със сили и средства по земя и въздух, взаимодействия на авиация, взаимодействие с артилерия, междупетохтни подразделения, механизирани.

В учението участваха сухопътни подразделения на Албания, Грузия, Молдова, Румъния и Сърбия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Световната банка откри свой офис за споделени услуги в София
Световната банка откри свой офис за споделени услуги в София
Бюджетната комисия отхвърли ветото на президента за финансирането на партиите
Бюджетната комисия отхвърли ветото на президента за финансирането на партиите