НОВИНИ

Волейболът обедини Пловдив през 2017-а година

Волейболът обедини Пловдив през 2017-а година. Жените на Марица успяха да създат неповторима атмосфера в зала "Колодрума", а пловдивчани за първи път от години очакват с нетърпение всяка следваща изява на своите любимки. За първи път над 4 хиляди души дойдоха на първия мач на Марица от груповата фаза на Шампионската лига срещу класния състав на "Динамо Казан".

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Мариела Хубинова
17:00, 29.12.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Пловдивските фенове изплащат 2017-а година като една от най-успешните за женския волейбол. Класирането на Марица в Шампионската лига е резултат от упоритата работа на целия колектив, който показа, че инвестицията в талантливите деца и търпението се възнаграждават с победи на игралното поле и обичта на публиката.

Иван Петков – старши треньор на ВК "Марица Пловдив": "Радвам се, че хората оценяват това, което правим. Радвам се че идват, доволни сме от това, което наблюдават."

Отборът на Марица отново стана шампион на България при жените, а с класирането си в най-силния европейски турнир пловдивчанки показаха невероятен скок в своето развитие през последните години.

Симона Димитрова: "Мисля, че волейболът, в Пловдив особено, е спорт, който обединява, събираме и публика и мисля, че е много добре."
Ради Тенева – капитан на ВК "Марица Пловдив": "Ние станахме спортисти на Пловдив, което ни изненада заради успеха, че се класирахме в шампионската лига. Много сме щастливи с факта."

Спортната общественост под тепетата отново има своя любим отбор в лицето на волейболния "Марица Пловдив". Със сигурност през новата 2018-а зала "Колодрума" ще подобри рекорда по посещаемост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини
ДРУГИТЕ новини
Във Франция спряха игрален филм за Батаклан
Във Франция спряха игрален филм за Батаклан