НОВИНИ

ВОЛЯ тръгва към евроизборите с широка коалиция

Партия "Воля" ще участва в изборите за Европейски парламент в широка коалиция с името "Воля - българските родолюбци". В нова формация влизат още Народна партия "Свобода и достойнство", Обединена социалдемокрация, Земеделски съюз "Александър Стамболийски".

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:16, 24.01.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Коалцията е отворена и за други партии.

Основните послания, които от четирите партии припознават като общи, са: образование, здравеопазване, сигурност, европейски доходи, ликвидиране на монополите, защита на интересите на българските земеделци, работещи закони и толерантност.

Веселин Марешки, председател на ПП "Воля": Ние ще бъдем различните, както винаги досега. Патриотичната вълна, която залива цяла Европа и която ще има своята кулминация през май, ще промени Съюза отвътре, защото на всички е ясно, че така не може да продължава.
;

Веселин Марешки подчерта още, че коалицията се създава за цялостен цикъл, който ще завърши със следващите президентски избори.

„Европейските институции имат нужда от промяна в следните посоки – по-малко бюрокрация, безкомпромисни мерки срещу корупцията, повече свобода за страните членки и уважение на идентичността и националното достойнство на всяка една държава“, допълни още лидерът на ВОЛЯ.

Марешки ще оглави и листата на коалицията на предстоящите избори, но той не изключи възможността да се откаже в полза на друг кандидат след излизането на резултатите от вота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След срещата при премиера: Има съгласие по някои текстове от Закона за горивата
След срещата при премиера: Има съгласие по някои текстове от Закона за горивата
Болница Лозенец вече да не е правителствена, решиха на първо четене депутатите
Болница "Лозенец" вече да не е правителствена, решиха на първо четене депутатите