НОВИНИ

Връчиха наградите „Достойните българи“

Наградите "Достойните българи" бяха връчени на шестнадесетата годишна церемония в тържествената зала на Централен военен клуб. На нея бяха отличени близо 40 български граждани, които през изминалата година са помогнали на изпаднал в беда или са допринесли за развитието на обществото. Министър-председателят Бойко Борисов връчи отличие на трима IT специалисти от Враца - Емилиян Кадийски, Тонко Влахов и Тихомир Кръстев, които организират курсове за безработни младежи от града. Българската национална телевизия е партньор на проекта.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
13:53, 19.03.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Колкото и да е работата в настоящето, бъдещето на Враца е дигитално. Създават го Емилиян, Тонко и Тихомир. Тяхната академия по програмиране организира безплатно IT обучение, което вече връща хора в Северозапада. Вече четвърта година търсят повече финансиране и съмишленици, отколкото признание.

;
Тихомир Кръстев, „Враца софтуер общество“: Ние се стремим да развиваме IT обществото в града и да предоставяме възможност на хората да се завръщат във Враца, да работят една добре платена и предизвикателна работа в родното си място, без да ходят в София или в чужбина.
Тонко Влахов, „Враца софтуер общество“: Всеки сезон на деветмесечните курсове имаме по повече от 130 кандидата, също така на събитията събираме и доста хора.
Емилиян Кадийски, „Враца софтуер общество“: Към момента има 17 човека, които след курсовете работят в IT индустрията във Враца, три компании отвориха офис в града и ние вярваме, че това е само началото.
;

За съзнанието, че е тяхна работа, което съумяват да обърнат в действие, още 37 души получиха отличието „Достоен българин“ от вестник „24 часа“.

Сред тях е и водещата на „Малки истории“ Ирен Леви, която заедно с екипа си доказва, че обикновени хора няма, ако разказваш с уважение.

Ирен Леви, водеща на предаването „Малки истории“: Няма малки истории, няма малки хора. Историите са наистина големи. Те са кратки и непретенциозно разказани, затова ги наричаме малки. Но всъщност за всекиго, за когото сме разказали, е имало да се разкаже много, много.

Церемонията може да видите утре вечер в 22 часа в ефира на БНТ 1.

;

За тях достойни българи са тези, които не чакат друг да им свърши работата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оранжев код е обявен в 13 департамента на Франция
Оранжев код е обявен в 13 департамента на Франция
Няколко поколения отпразнуваха 60-годишнината на Варненската IV езикова гимназия
Няколко поколения отпразнуваха 60-годишнината на Варненската IV езикова гимназия