НОВИНИ

Все още има опасност за живота на част от настанените в "Пирогов"

Трима от шестимата пострадали, настанени в "Пирогов", все още са в изкуствена кома с опасност за живота, съобщи директорът на болницата проф. Асен Балтов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:19, 27.08.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Животът на останалите е вън от опасност, но гръдните им травми са много тежки и е рано да се прогнозира категорично какъв може да изходът от лечението им. Няма спешна нужда от кръводарители, но проф. Балтов призова желаещите да дарят, защото в София има хроничен недостиг на кръвни продукти.

Шестима от останалите пострадали са настанени в болница ,,Св. Анна'', като в най-тежко състояние е жена на 60 г. Двама от пострадалите са във Военномедицинска академия, а шофьорът е в болница ,,Царица Йоанна''. Той е без опасност за живота.

Проф. Асен Балтов: Към този час мога да кажа, че трима от пациентите са вън от опасност - контактни, адекватни. В много по-добро състояние от първите 24 часа интензивни грижи. Те ще бъдат изведени от реанимация, единият пациент ще бъде в неврохирургия, по-точно в лицево-челюстното отделение. Предстои му оперативна интервенция. Другата пациентка отива в травматологията, тя има счупване на бедрото, също предстои оперативно лечение. Третата пациентка отива към хирургичните клиники, понеже тя е с гръдни травми и множество счупвания на ребрата. Останалите три пациентки остават в тежко общо състояние, те са на командно дишане, на изкуствена вентилация, поради тежките им гръдни травми. За съжаление, все още не може да се даде прогноза, защото очакването е в следващите 3-4 дена те да се задълбочат. Подготвени сме, засега е това.
;

Няма спешна нужда от кръводарители, но проф. Балтов призова желаещите да дарят, защото има хроничен недостиг на кръвни продукти в София.

Шестима от останалите пострадали са настанени в болница ,,Св. Анна'', като в най-тежко състояние е жена на 60г. Двама от пострадалите са във Военно медицинска академия, а шофьорът е в болница ,,Царица Йоанна''. Той е без опасност за живота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се да стане ясно дали ще има конкретни обвинения за катастрофата
Очаква се да стане ясно дали ще има конкретни обвинения за катастрофата
Ден на национален траур в памет на жертвите от катастрофата край Своге
Ден на национален траур в памет на жертвите от катастрофата край Своге