НОВИНИ

Все още няма заподозрян за жестокото убийство на журналистката Виктория

Все още няма заподозрян за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова. Разследващите съобщиха, че се работи по всички версии, включително и такива, свързани с професионалната й реализация и с личния й живот. Бдение в памет на Виктория Маринова ще се проведе тази вечер в Русе и в столицата. Вижте прякото включване Даниела Димитрова.

bnt avatar logo
от БНТ
12:04, 08.10.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

В момента тече съвещание по случая с участието на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов. Очакваме малко по-късно да разберем има ли развръзка с жестокото убийство на Виктория.

По-рано днес успяхме да се свържем с неин приятел от бизнеса клуб "Приста", в който е членувала. За БНТ Тодор Гечев заяви, че последно са се видели с Вики в сряда и тя му е споделила, че работи по журналистическо разследване, но не се е чувствала притеснена, застрашена и не е получавала заплахи.

Разговаряхме и с директора на областната дирекция на полицията. Комисар Теодор Атанасов заяви, че все още не е открит мобилният телефон на жертвата. Служителите на реда и прокуратурата работят денонощно по разкриването на престъплението.

Комисар Теодор Атанасов - директор на ОД на МВР- Русе: Работим денонощно по случая, разпитани са множество свидетели, свързани със случая. Активно се работи по лица от контингента, които са склонни към извършване на такива престъпления, продължава да се наблюдава видеонаблюдението в Русе.

БНТ: Възможно ли е извършителят да е напуснал града?

Комисар Теодор Атанасов - директор на ОД на МВР - Русе: Възможна е тази хипотеза.

БНТ: А да е напуснал страната.

Комисар Теодор Атанасов - директор на ОД на МВР - Русе: И тази хипотеза е възможна.

БНТ: Кога да очакваме конкретен резултат?

Комисар Теодор Атанасов - директор на ОД на МВР - Русе: Надявам се в най-скоро време предвид активните действия на служителите. Но не мога да се ангажирам с конкретен срок.

Хората в града са в шок от убийството на журналистката и очакват извършителят да бъде заловен час по-скоро. На мястото, където е извършено престъплението, ще бъде поставено осветление. Ще се засили и видеонаблюдението в района. Очакваме подробности от вътрешния министър и от главния прокурор.

А довечера в 18:30 ч. пред паметника на Свободата е организирано бдение в памет на Вики.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тристранните партньори обсъждат пакета от данъчни закони, предложени от Горанов
Тристранните партньори обсъждат пакета от данъчни закони, предложени от Горанов
Отделението по хемодиализа във Видин днес трябва да поднови работа
Отделението по хемодиализа във Видин днес трябва да поднови работа