Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

В.Симеонов: Ако ветото на президента мине, ПФ оттегля подкрепата си от кабинета

Ако ветото на президента за Изборния кодекс мине утре в пленарна зала, Патриотичния фронт спира подкрепата си на настоящото управление. Това заяви в студиото на "Още от деня" председателят на НФСБ и председател на ПГ на ПФ Валери Симеонов. По думите му, трите политически сили имат една обща позиция и са обединени в това, че в текстовете на Изборния кодекс, който беше гласуван миналата седмица има пропуски, които налагат спешно изготвяне на нов закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който тези пропуски да бъдат променени и коригирани.

bnt avatar logo
от БНТ
19:07, 17.05.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
всимеонов ветото президента мине оттегля подкрепата кабинета

"Много по-рисково според нас в ПФ е да загубиш своята същност, да загубиш доверието на хората, които са гласували за теб и са те пратили в НС да изпълняваш точно тази програма, с която си влязъл в политиката. Така, че ние няма да поемем този риск да предадем и изменим на нашите избиратели", каза Валери Симеонов.

Той уточни, че става въпрос въобще за отхвърляне на чл. 14 от приетия вече Изборен кодекс със 139 гласа и това вето трябва да бъде отхвърлено, което е въпрос на принципна защита на своята позиция. "Защото не е въпрос на решение на ПФ или отстояването на интересите на ПФ, защото ПФ няма интереси в това управление. Но това са интересите на нашата родина. Ние не можем да допуснем продължаваща брутална намеса от Турция във вътрешните работи на суверенна България. И по този въпрос компромис не може да направим".

"Нашите разговори са едно убеждаване на всяка една от групите, която се опитва да убеди другата в състоятелността и принципността на своите разбирания. Ние положихме максимални усилия с г-н Каракачанов да обясним на нашите колеги, че вота от Турция е много опасен и той трябва да бъде прекратен или по-скоро да го намалим максимално", допълни още лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въпреки протестите сливат две училища в Пловдив
Въпреки протестите сливат две училища в Пловдив
Световен ден за борба с хипертонията
Световен ден за борба с хипертонията