НОВИНИ

Втора аутопсия на 18-годишния Тодор разпореди прокуратурата

От свои източници "По света и у нас" научи, че по разпореждане на главния прокурор във Враца по спешност е изпратен екип от следователи на НСС. Заедно с най-новата мобилна техника за разследвания, с която следствието разполага.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
13:39, 14.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
втора аутопсия годишния тодор разпореди прокуратурата

Сотир Цацаров е разпоредил още към Враца заедно със следователи да пътуват съдебни медици от Военномедицинска академия, които по разпореждане на прокуратурата ще направят втора аутопсия на 18-годишния Тодор. След като станат ясни резултатите от нея, прокуратурата ще прецизира обвиненията, повдигнати на братята Иван и Десислав Дамянови.
Според източници на "По света и у нас" от първата аутопсия има данни, че в белите дробове на Тодор е имало храна. Мнението на експерти е, че това може да се случи след силен удар в корема, който предизвиква връщане на храна към хранопровода и оттам попадането й в белите дробове, което води до задушаване. Медици твърдят, че това не може да се счита за лека телесна повреда.

В писмо до Министерство на здравеопазването от Спешна помощ във Враца описват какво точно е извършил пристигналия на място екип. Вижте тук писмото.



;

Очаквайте подробности в прякото включване на Иво Никодимов в емисията "По света и у нас " в 18 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Звездите от Приятели ще се съберат отново
Звездите от "Приятели" ще се съберат отново
Прокуратурата поиска 2,5 години ефективно за Владимира Янева по делото Червей
Прокуратурата поиска 2,5 години ефективно за Владимира Янева по делото "Червей"