НОВИНИ

Втората пенсия да се онаследява искат частните пенсионни фондове

Втората пенсия да се онаследява, поискаха от Асоциацията на пенсионните фондове. Те се обявиха срещу готвените от финансовото министерство законови промени, предвиждащи средствата от индивидуалните партиди да преминат от частните дружества към НОИ.

bnt avatar logo
от БНТ
15:38, 30.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

От бранша предлагат 9 вида пенсии с право на онаследяване. В три от вариантите се предвижда пожизнена пенсия с право на онаследяване, останалите залагат на срочна пенсия. От асоциацията все още очакват покана за среща с финансовия министър Владислав Горанов във връзка с готвените промени за втората пенсия. Те призоваха да не се бърза с приемането на промените в Кодекса за социално осигуряване, които ще определят начините на изплащане на пенсията от втория стълб. Дружествата продължават да настояват осигуреният да решава какво да прави с парите, натрупани по индивидуалната му партида.

Даниела Петкова- изп. директор на ПОК "Доверие"
"Тези пари трябва да се ползват от хората,на които те с собственост. Тези пари по никакъв начин не трябва да се ползват за нуждите каквито и да са части на пенсионната система на страната-била тя първи стълб, било то нещо друго. Това са целеви пари, частна собствeност и каквото и да се случва нашето послание с тези предложения те да бъдат ползвани, ако искате още по-пряко да го кажа- похарчени от хората, както те решат".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 1 юни отпадат ограниченията за работа на българи в Швейцария
От 1 юни отпадат ограниченията за работа на българи в Швейцария
Кунева разпореди проверка по сигнал за разпратени отговори на матурите
Кунева разпореди проверка по сигнал за разпратени отговори на матурите