НОВИНИ

Втори ден издирват младеж във водите на Марица край Пловдив

Втори ден продължава издирването на момчето, което изчезна във водите на река Марица в Пловдив. Спасители, водолази и полицаи днес правят повторен оглед на мястото на инцидента. Претърсването на района е затруднено заради растителността и слабата видимост под водата.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
10:53, 23.06.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Издирването на момчето започна рано сутринта, отново от мястото, където е влязло да се къпе със своята приятелка. Тя успя да се спаси, но момчето беше завлечено от водата.

гл. инспектор Димитър Бришимов - ПБЗН - Пловдив:
Започваме отначало подробно издирване. Малко по-бавно ще стане, но целта е да сме подробни и да сме сигурни, че там всичко е проверено. Три екипа са вече във реката- един на лодка, един под вода и един на бряг.

Към спасителните екипи тази сутрин се присъединиха следователи и полицаи, които обхождат брега. Въпреки, че надеждата намалява, спасителите не изключват възможността, момчето да се е спасило.

гл. инспектор Димитър Бришимов - ПБЗН - Пловдив:
Всичко е възможно, може да не е в реката изобщо момчето и ние да нямаме информация за това.

Издирването обаче протича изключително трудно, заради слабата видимост под водата, която е на не повече от 30 сантиметра. Друг проблем са клоните и дърветата под нивото на реката.

гл. инспектор Димитър Бришимов - ПБЗН - Пловдив:
Реката в момента изглежда тиха, но тя е коварна, крие подмолни течения, внезапни, големи дълбочини се получават на места и въпреки всички предупреждения хората продължават да правят глупости.

Река Марица променя дъното си на всеки час и затова е изключително опасна, категорични са спасителите. Въпреки, че къпането в нея е забранено, това масово не се спазва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчев импулс-2 се приземи в Испания
"Слънчев импулс-2" се приземи в Испания
Временно е затруднено движението по АМ Тракия заради катастрофа
Временно е затруднено движението по АМ "Тракия" заради катастрофа