НОВИНИ

Във Франция започна производството на коледни шоколади

Френските фабрики започнаха производството на шоколадите и шоколадовите изделия за коледните празници. Целта е до края на настоящия месец да бъдат извършени и първите доставки. Патрик Поарие, директор на френската компания "Семоа", която е лидер във Франция в производството на шоколадови изделия, заяви, че по Коледа се реализират 44% от общите й продажби.

bnt avatar logo
от БТА
22:48, 18.09.2018
Чете се за: 00:21 мин.
Още
франция започна производството коледни шоколади

Ето защо машините на компанията ще работят на пълни обороти до края на октомври. След това за шоколадовите фабрики има кратко затишие и през декември те ще започнат да се подготвят за производството на шоколад за Великден.

Представители на компаниите разказват, че подготовката за коледния или за великденския сезон започва в действителност две години по-рано. През това време се проучват вкусовете на клиентите, отчитат се новите тенденции и се разработват нови продукти.

За разлика от големите производители малките занаятчии от отрасъла обаче започват да произвеждат коледния си шоколад в навечерието на празника, тъй като тяхната продукция е "крехка и се запазва само за кратко време".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Групата на Миню Стайков остава за постоянно в ареста
Групата на Миню Стайков остава за постоянно в ареста
 Въоръжени крадци ограбиха Роженския манастир
Въоръжени крадци ограбиха Роженския манастир