НОВИНИ

Във Варна откриха Панаира на занаятите

Тази вечер във Варна се откри традиционният Международен панаир на занаятите”Булгарика”. На най-голямото изложение за изкуство и занаяти ще се представят повече от 240 майстори от цялата страна.Те ще покажат на варненци и на гостите на града везани шевици, пластика, витражи, текстилни пана, произведения от кожа и камък.В изградената Сувенирна палата, гражданите и гостите н ще могат да гласуват за най-добрия сувенир. Изложението продължава до 21 август.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова / Емил Жупов
21:00, 01.08.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

“Човекът е създаден, за да създава” е мотото на 21-вото издание на Международния панаир на занаятите. Оснвната мисия на срещата, която си дават майстори от цялата страна, е да се съхраняват и предават българските традиции.

Веселина Савова - Асоциация „Булгарика”
” Ще ви прредставим и проекта ”Родове”, в който всъщност ще представим за тази година един изключителен майстор на стъкло Боби Коруджиков и неговата дъщеря, Габи Коруджикова, която вече също приема и предава този занаят.”

Сладкогласните чанове и красивата дърворезба са само част от колорита, който талантливите майстори представят на изложението.

Димитър Минев - дърворезбар
”В момента изработвам гребени, които са изцяло от дърво, от орехов материал. Различни форми. Гребена знаете не наелектризирва косата."
Мария Христова - представител на”Сувенири от Орешак”
”Започнахме да предлагаме и храна, нещо, което е много истинско и българско. Традиионно познатата домашна юфка, която бабата на всеки един от нашите зрители вероятно е правила."

В специално изградената галерия "Къщата на майсторите", Асоциация "Булгарика" ще представя утвърдени художници от Франция, Русия, Словения, Корея, САЩ и Германия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2,6 милиона евро помощ за България от ЕС
2,6 милиона евро помощ за България от ЕС
Певицата Камила Кабейо е новото лице на ЛОреал
Певицата Камила Кабейо е новото лице на "Л'Ореал"