НОВИНИ

Въвеждат тол такса през 2018 година

Все повече средства ще бъдат отделяни за ремонта на пътищата в страната, каза във Варна министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Въвеждането на тол системата ще осигури 3-4 пъти по-голям финансов ресурс. До края на годината всички процедури по обжалване и отваряне на офертите трябва приключат, и от 2018-та да започне внедряването на новата система, поясни министър Нанков.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
21:05, 17.06.2017
6947
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Бюджетът на Агенция „Пътна инфраструктура" е 300 000 млн. лв., а парите не стигат до никъде. С въвеждането на тол системата, агенция ще може да се издържа самостоятелно и няма да се търсят средства от Европа.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството /05:22: Един милиард ще събираме от тол такси без по никакъв начин това да ощетява обикновения български гражданин, ползвател на собствения си автомобил. Тук говорим на справедлив модел на заплащане на база изминати километри, на изминато разстояние и на теглото на автомобила.

Министър Нанков направи оглед на двата охранителни канала във варненския квартал „Аспарухово" три години след наводненията там. Деретата бяха изградени със средства по фонд „Солидарност". Въпреки мащабната реконструкция жителите на района все още живеят в страх. Те споделиха, че ремонтът на двата охранителни канала, не е направен качествено.

Албена Маринова: Ние не сме сигурни в никакъв случай и никога няма да бъдем сигурни. Мнението на болшинството от хората е, че тези съоръжения няма как да ни предпазят евентуално при нова такава вълна.

От Общината съобщиха, че инвестициите за благоустрояването на района продължават.

Иван Портних, кмет на Община Варна: Инвестициите в района приближават 100 млн. лв. Сами разбирате, че нямаме такъв район, в който да сме инвестирали такава огромна сума пари за такова кратко време.

По-рано през деня, министър Нанков направи и символична първа копка на ремонта на 15 км от второкласния път Варна-Добрич. И обясни, че очаква тази година да започне ремонт и на пътя Добрич-Албена, ако в бюджета се намерят средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима гвардейци припаднаха заради жега на парада за рождения ден на кралицата
Петима гвардейци припаднаха заради жега на парада за рождения ден на кралицата
Паров Стелар с различно звучене на Франкофоли
Паров Стелар с различно звучене на "Франкофоли"