НОВИНИ

Часове до дългоочаквания концерт на Соня Йончева пред българска публика

Утре е дългоочакваният концерт на световното сопрано Соня Йончева в зала 1 на НДК. Една от най-ярките звезди на съвременната опера избра да се върне у дома между два спектакъла в Миланската Скала. Този сезон Соня Йончева е отказала няколко покани за концерти; категорично обаче е било желанието й да се представи пред родната публика.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
20:20, 17.06.2017
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Последните два месеца от кариерата на Соня Йончева със сигурност са много емоционални. Те бяха белязани от такива паметни събития като участието ѝ в юбилейната гала на Метрополитън, поканата да пее в личния юбилей на Пласидо Доминго на сцената на Виенската опера и с дебюта ѝ в Миланската скала в постановката на Бохеми на Франко Дзефирели. Соня Йончева обаче избра да се върне в България и точно от родината да поеме една нова посока в кариерата си - посоката "Верди".

Соня Йончева: Всъщност този концерт е как да кажа една сбирка на моето минало - миналия Верди, сегашния Верди и този, който си мечтая да пея в бъдеще. Аз не обичам да определям гласовете с типологии, цветове, да кажа :"Днес съм драматичен сопран", аз съм просто сопран и по този начин подхождам към всеки период на Вердиевото творчество. Така че смятам, че ще е точно това - една сбирка на целия Верди, който в момента си представям бих могла да изпея.

През следващите години Соня има намерение да отдели много от времето си точно, за да дебютира в оперите на Верди. Първият от тези дебюти ще е през октомври в Париж, където ще изпее Елизабет Валоа от Дон Карлос. Следват Луиза Милер, Трубадур и Силата на съдбата. Роли, за които Соня мечтае и е готова да поеме предизвикателството да изпее.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паров Стелар с различно звучене на Франкофоли
Паров Стелар с различно звучене на "Франкофоли"
Почина Крум Хорозов
Почина Крум Хорозов