НОВИНИ

Възможни са по-значителни повишения на речните нива

По-значителни повишения на речните нива са възможни днес, предупредиха от Министерството на околната среда и водите, позовавайки се на данни от НИМХ-БАН.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:18, 10.03.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
възможни значителни повишения речните нива

Жълт код за дъжд е обявен от НИМХ-БАН в 18 области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали и Хасково.

През следващото денонощие там ще вали дъжд, като сумарните количества ще са между 15 и 20 литра на квадратен метър, посочват от МОСВ.

В Дунавския басейн днес и през следващите един-два дни се очакват повишения на нивата на реките в резултат на прогнозираните валежи. За водосборите на реките Искър, Янтра и Русенски Лом прогнозираните водните количества ще са над средната многогодишна стойност, но под прага за внимание.

В Черноморския басейн днес и утре са възможни краткотрайни повишения на речните нива В Западнобеломорския басейн днес и утре вследствие на прогнозираните валежи се очакват значителни повишения на водните нива във водосборите на реките Места и Струма.

В Източнобеломорския басейн днес и през следващите един-два дни се очакват повишения на водните нива. В периода 10-12 март са възможни по-значителни повишения в средното и в долното течение на река Тунджа, в целия водосбор на река Марица и в горното течение на река Арда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС отказа да образува дисциплинарно производство срещу съдия Богдана Желявска
ВСС отказа да образува дисциплинарно производство срещу съдия Богдана Желявска
Kайтсърфисти се възползват от силния вятър във Варна (СНИМКИ)
Kайтсърфисти се възползват от силния вятър във Варна (СНИМКИ)