НОВИНИ

Възрастна жена от село Лешко - без личен асистент

От 4 месеца самотна болна жена от селото, която е на инвалидна количка, е без личен асистент. По програма на Общината тя е класирана да има личен асистент, но няма желаещи хора, които да се грижат за нея. Личните асистенти в списъка на Община Благоевград, отказват да се грижат за жената, защото трябва да пътуват всеки ден до село, въпреки че от кметството в Благоевград са готови да покриват транспортните разходи на личните асистенти.

bnt avatar logo
от София Гълъбова
20:00, 30.06.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

67-годишната Катя Урдарска от дете боледува от детски паралич. Десет години вече е прикована към инвалидната количка и се нуждае от постоянни грижи.

Катя Урдарска: "Ето заглавих се на вратата, количката оде на едната страна към мазето, от другата страна на касата на вратата. Ами седех цел час, врътех. Ако е студено, там ке си умра."

Макар и да е включена от Общината в Благоевград в програма за „Социален асистент”, заради тежкото здравословно състояние на Катя и затова, че живее на село, няма желаещи да се грижат за възрастната жена.

Катя Урдарска: "Тука в Лешко нема човек, всичко е пенсионери."

Катя е принудена да плаща по пет лева на ден на жена от селото, за да и пере и готви. Но парите не ѝ достигат и затова наскоро се отказва от грижите на жената. От Общината в Благоевград обясниха,че също продължават да търсят личен асистент за Катя Урдарска.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летен уикенд край морето
Летен уикенд край морето
Референдум в БСП за президентските избори
Референдум в БСП за президентските избори