НОВИНИ

Щети и отменени полети в Западна Европа заради бурята Кейти (ГАЛЕРИЯ)

Бурята Кейти, която помете част от Западна Европа днес е причинила щети и е довела до отмяната на над 100 полета от и към лондонските летища Гетуик и Хийтроу.

bnt avatar logo
от БТА
21:43, 28.03.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света
щети отменени полети западна европа заради бурята кейти галерия

Близо 60 000 жилища останаха без ток в Северна и Западна Франция. От тях 15 000 все още нямаха ток към края на следобеда. Ветровете по крайбрежието на областта Бретан достигаха 150 километра в час и бяха придружени от проливни дъждове. Наложи се намесата на пожарната заради паднали покриви и водопроводни кабели, но няма информация за жертви.

Над 100 000 жилища във Великобритания са останали без електричество при преминаването на бурята. Над 60 000 от тях все още нямаха електричество следобед. Изчезнал е един каякар, чиято лодка се преобърнала на река Вей в британското графство Съри. Полицията го издирва.

;

В южната част на Великобритания силните дъждове, предизвикани от бурята Кейти, доведоха до отмяната или закъснението на полети. Общо 120 полета от и за лондонските летища Хийтроу и "Гетуик бяха отменени в последния ден на дългия великденски уикенд. Около 40 други са били отклонени към други летища.

Закъснения на полетите бяха отчетени и на амстердамското летище Схипхол, съобщава администрацията на летището. Отчетени са пориви на вятъра, достигащи 113 километра в час. Наложила се е евакуацията на сграда с 28 апартамента поради опасност от падане на покрива. Поради силните ветрове останаха затворени за посетители и обществените паркове в Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​САЩ отпускат помощ от 20 милиона долара за справяне с бежанската криза в Европа
​САЩ отпускат помощ от 20 милиона долара за справяне с бежанската криза в Европа
Национална информационна кампания ​Яко е да си еко
Национална информационна кампания ​"Яко е да си еко"