НОВИНИ

​САЩ отпускат помощ от 20 милиона долара за справяне с бежанската криза в Европа

САЩ обявиха, че отпускат 20 милиона долара допълнителни помощи за Гърция, Турция и балканските страни, които са изправени пред приток на бежанци от Сирия, Ирак и други места.

bnt avatar logo
от БТА
22:18, 28.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
​сащ отпускат помощ милиона долара справяне бежанската криза европа

17,5 милиона долара от тази помощ са предназначени за Върховния комисариат на ООН за бежанците, 2 милиона долара за дейността на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец в Гърция. 500 000 долара са предназначени за работата на Фонда на ООН за населението с жени и момичета в Югоизточна Европа за предотвратяване на насилието срещу жени, съобщава Държавният департамент на САЩ.

Върховният комисариат на ООН за бежанците ще използва средствата за спешна и животоспасяваща помощ, помощ при посрещането на бежанци, анализ на информацията за нарушения на човешките плава, регистрация и идентификация на новопристигнали бежанци, съвети и информация за потенциалните бежанци за законни начини да влязат в Европа.

Червеният кръст ще използва получените средства за хранителна и нехранителна помощ, оказване на първа помощ, психологическа помощ, доставка на вода и санитарни материали и за откриване на членове на едно семейство. С новите средства общата помощ на САЩ за европейската бежанска криза достига 44 милиона долара от миналата година насам.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забравена чанта вдигна на крак полицията в София
Забравена чанта вдигна на крак полицията в София
Щети и отменени полети в Западна Европа заради бурята Кейти (ГАЛЕРИЯ)
Щети и отменени полети в Западна Европа заради бурята Кейти (ГАЛЕРИЯ)