НОВИНИ

Яне Янев: Борбата с корупцията е сложен и тежък процес и изисква подготвени хора

В студиото на "Денят започва с Георги Любенов" председателят на РЗС Яне Янев каза, че няма желание да бъде част от тази политическа посредственост, която вижда през последните години. Според него, в политиката има все по-малко идеализъм, все по-малко истински дебати и само и единствено виждаме лица, които до болка са втръснали и които за съжаление нищо ново не могат да дадат нито на държавата, нито на политическия живот.

bnt avatar logo
от БНТ
10:11, 05.02.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

По думите на Яне Янев, борбата с корупцията е много сложен и много тежък процес и изисква подготвени, смели хора, на които държавата да може да им осигури възможност, след като извършват едни реални антикорупционни действия, да бъдат защитавани, а не да бъдат оставени олигарсите, срещу които работят, да ги съдят, да ги притискат и да показват, че те са победили антикорупционните органи.

Янев каза още, че се радва, че Радан Кънев, Христо Иванов и други се опитват да копират РЗС, но го правят по неподходящ начин.

Яне Янев - председател на РЗС: "Тезата, която те сега развиват за нова република, ние сме я развивали с конкретни предложения, но в момента това, което прави Радан Кънев, е това, което правеше Костов в различни периоди в онова народно събрание, където си партнираха скрито с БСП. В момента Радан Кънев е най-удобният говорител на БСП, защото по този начин, с тези си действия той подпомага БСП, а вие виждате, че и БСП започнаха антикорупционно говорене".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делян Добрев: ГЕРБ допуска коалиционно правителство и след изборите
Делян Добрев: ГЕРБ допуска коалиционно правителство и след изборите
​Бомба избухна на оживена улица в столицата на Бахрейн, няма пострадали​
​Бомба избухна на оживена улица в столицата на Бахрейн, няма пострадали​