Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Явор Нотев: Малкият брой законопроекти не означава бездействие

По повод недоволството на БСП, че техните законопроекти не се разглеждат Явор Нотев коментира в предаването "Още от деня", че е на страната на разбирането, че не трябва да се бърза, защото сериозната подготовка на законопроекти изисква повече време. "Така не се правят качествени и добри закони. Да бързаме бавно е по-добрият вариант. Одобрявам това, което се случва бавно.", каза още зам.-председателят на НС и депутат от ПГ "Обединени патриоти". Цялото му изказване вижте във видеото.

от БНТ
20:13, 28.06.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Във връзка с анкетната комисия за НДК, която поиска БСП, Нотев коментира, че тя има място и това е форма в защита на истината и на този, който е обвинен, а единственият риск е да не се преиграе с безполезни анкетни комисии.

По проекта за нов административно-процесуален кодекс той каза, че е бил внесен под натиска на виждането, че парламентът не работи и няма смислени законопроекти.

Явор Нотев, зам.-председател на НС, депутат от ПГ "Обединени патриоти": По време на изслушването пролича смущението. Заслужаваше едно по-дълго и задълбочено изслушване. Не съм убеден, че това е добрият начин да се търсят тези решения. Имат основания оплакванията за оскъпяването на производствата и за начина, по който се разпределят делата, но има и добри решения, които се подкрепят от всички. Обемът заслужаваше доста повече подготовка.

Зам.-председателят на Народното събрания сподели, че е трябвало да имат повече спокойствие за промените в изборния кодекс и да се разясни повече темата. В студиото на БНТ той сподели, че предстоят интересни и тежки закони, а на дневен ред е административно-процесуалният кодекс.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Малко разлики от проверките за двоен стандарт на храните
Малко разлики от проверките за двоен стандарт на храните
Скандалът с НДК се разраства
Скандалът с НДК се разраства