НОВИНИ

Нападнатата туристка в Несебър ще заведе дело

Словашката туристка Едита Худоркова, която в събота в Несебър беше нападната на улицата от 21-годишния шофьр Тодор Маринов, ще заведе дело заради нараняванията и провалената си почивка. Днес незрящите Марош Банго и съпругата му отново бяха на разпит в полицията и на преглед при съдебния лекар в Бургас. Словаците са потресени от случилото се.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:20, 28.06.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

След срещата си с разследващите полицаи и със съдебния лекар, Марош Банго и съпругата му Александра отново са в стаята на хотела си в Свети Влас. Пред нас за пореден път си спомнят как автомобилът на Тодор се врязва в групичката им и блъска Александра.

Александра Бангова - блъсната туристка: Боли ме гърбът, това е травма. Травма психическа и физическа.

Жената, която получава силният юмручен удар, е Едита Худоркова. Тя е зряща и е придружител на Марош и Александра. В момента взема силни лекарства срещу болките в главата и смътно си спомня какво точно се е случило.

Едита Худоркова - придружител: Помня само че му почуках на стъклото и исках да му кажа да спре колата, понеже тя е сляпа и не вижда и след това той изскочи и ме удари.

Марош казва, че инцидентът го е потресъл и той отново и отново го преживява.

Марош Банго: Това беше като някакъв филм на ужасите. Бях си купил куфар в Несебър и по улицата отивахме към таксито, което щеше да ни закара до хотела, когато тази кола първо удари жена ми, а после шофьорът удари Едита.
Александра Бангова - блъсната туристка: Това беше в събота, в неделя не посмяхме да излезем от хотела, страхувахме се. На Едита ѝ беше лошо, лежеше. В понеделник бяхме в полицията и в болницата. Още не можем да се съвземем.

Едита, Марош и Александра са благодарни на хората от близкия магазин, които са предоставили кадрите от охранителната камера и че човекът, който ги удари, ще получи присъда.

От прокуратурата потвърдиха, че освен за едро хулиганство на Тодор ще бъде повдигнато и обвинение за напускане на автомобил в движение и създаване на условия за предизвикване на тежко ПТП.

Утре Районният съд ще се произнесе по искането на прокуратурата той да остане за постоянно в ареста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗК глоби с половин милион лева фирмата на Веселин Марешки
КЗК глоби с половин милион лева фирмата на Веселин Марешки
Пловдивски затворници с благотворителна инициатива
Пловдивски затворници с благотворителна инициатива